TRYGT OG SKÅNSOMT

Vi lover personlig engasjement, omsorgsfull og samvittighetsfull behandling.

VÅRE VERDIER

Vi hos Tannlegene Solem & Trondsen forstår at et tannlegebesøk kan oppleves som ubehagelig:

– Er det vondt?
– Hva må gjøres?
– Alternativer?
– Pris?
– Kan jeg stole på dette?

Hos oss har vi fire grunnverdier som går på kvalitet, omsorg, samvittighet og pris.

KVALITET

Vi er dyktige, oppdaterte tannleger uansett fagområde og vi har et langvarig samarbeid med gode spesialistklinikker. Vi har en topp moderne klinikk og vi benytter kun de beste og mest utprøvde materialer. Dessuten behandler vi kun etter de beste og mest moderne teknikker. Det introduseres stadig nye materialer og teknikker. Vi benytter kun de utprøvde og våre tannleger garanterer kunnskap om de og alltid kvalitet i behandling.

OMSORG

Omsorg er noe av det viktigste vi driver med. Vi vil at du skal føle deg tatt vare på hos oss og vi strekker hos hele veien for at du ikke skal føle ubehag.

SAMVITTIGHET

Vi lover å prioritere din lommebok og ikke vår! Som pasient hos en tannlege er man «et blankt ark», man vet ingenting. Du er helt avhengig av at våre råd og anbefalinger gis samvittighetsfullt med ditt beste i sentrum. Vi fokuserer på samvittighetsfull og smertefri behandling. Vi ønsker å gjøre alt for at du som pasient skal føle deg trygg og smertefri. Vi fokuserer på å forebygge fremfor å behandle. Det er viktig at du forteller oss hvilke ønsker du har for dine tenner. Vi vil samvittighetsfullt tilpasse behandlingen dine ønsker og din lommebok. Våre tannleger forklarer hvilke muligheter som finnes.

Idag kan tenner repareres langt mer skånsomt enn tidligere. Karies kan tilheles og vi behandler aldri før det er helt nødvendig.

Årlig undersøkelse med rens, puss og røntgen. Dette er også en forebyggende behandling til en sunn tannhelse.
Ved akutt behov for tannlege kan du kontakte oss for en akutt-time i løpet av kort tid. Vi etterstreber at du skal få time samme dag.
Det vanligste sykdommen i tenner er karies, som kan utvikle seg til hull i tennene. Vi legger hvite fyllinger og reparerer andre skader på tennene. For oss er viktig at du føler deg trygg og at behandlingen er skånsom.

USYNLIG TANNREGULERING / INVISALIGN

invisalign Moss

Tenner som trenger å rettes opp eller bare justeres. Med Invisalign behøver det ikke være så komplisert å få det smilet du alltid har drømt om. Faktisk behøver det nesten ikke å ha innvirkning på ditt daglige liv i det hele tatt.
Invisalign retter opp tennene med en serie med nesten usynlige, uttakbare reguleringsskinner som er spesialtilpasset dine tenner for komfort. Du vil bytte hver reguleringsskinne hver fjortende dag og tennene dine vil bevege seg, litt etter litt og uke etter uke, mot den endelige stillingen.
Komfortable, gjennomsiktige og uttakbare – Invisalign forandrer smilet uten å forstyrre livet ditt. Dette er noe over 3 millioner mennesker i hele verden allerede har funnet ut.
Invisalign er beregnet på å behandle en rekke tannstillingsproblemer, fra mindre tannbevegelse til mer kompliserte tilfeller. Hvis smilet ditt ikke er det du vil ha, kan du finne ut om Invisalign kan virke for deg.
Når du tenker på det, er et bedre smil mye mer enn bare kosmetikk. Det dreier seg om å gjøre noe for deg selv slik at du kan være mer … deg.
Vi forstår at prisen er en viktig bekymring. Som med all tannregulering, avhenger kostnadene med Invisalign av det spesifikke med ditt tilfelle, som hvor komplisert reguleringen er og hvor lang behandling som kreves. Dette betyr at du ikke vil få en eksakt pris før du har fått en undersøkelse. En generell regel er at prisen er omtrent den samme som tradisjonell, fast regulering. Vanligvis ligger prisen på behandlingen mellom 26 000,- til 54000,-. Hvis det bare kreves mindre tannbevegelse, kan prisen starte på 21 000,-
Kontakt oss for konsultasjon

Invisalign for tenåringer

Invisalign tilbyr en rekke behandlingsalternativer for tenåringer. Den store fordelen med Invisalign er at det gir en estetisk, mer fleksibel måte å gi tenåringer den tilliten de får med et stort smil. I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer, er Invisalign-reguleringsskinner komfortable, uttakbare og nesten usynlige, noe som gir tenåringer muligheten til å nyte livet uten begrensninger, irritasjon og selvbevissthet knyttet til metallbøyler og -tråder.
Invisalign-reguleringsskinner er også uttakbare, slik at tenåringer kan opprettholde sin munnhygiene som normalt.
Hvilke alternativer er tilgjengelige for tenåringer?
Invisalign har flere behandlingsalternativer tilgjengelig for tenåringer, avhengig av tennenes utviklingsstadium.
Noen tenåringer vil være egnet for den samme Invisalign-behandlingen som voksne pasienter. Yngre tenåringer, eller hos de hvor voksentenner ennå ikke har vokst ut, kan behandles med Invisalign Teen – en behandling utviklet spesielt for tenåringer. Din tannlege vil avgjøre hvilken behandling som passer best til dine individuelle behov og for tennenes tilstand.

Hvorfor Invisalign Teen?

Invisalign Teen har blitt utviklet av tenåringer, foreldre og ledende kjeveortopeder som forstår tenåringspasienters aktive livsstiler og unike behandlingsbehov.

Dersom en tann er sterkt skadet, er det aktuelt å lage en krone. Dette er en heldekkende restaurering. Vi preparerer den ødelagte tannen og tar avtrykk som deretter sendes til en tanntekniker som lager kronen. Denne blir nærmest som et skall som limes på tannen.
Tapte tenner kan erstattes av en bro der tennene ved siden av prepareres slik at de skaper festet til broen. En bro er flere kunstige tenner festet sammen. Den fremstilles på samme måte som en krone.

Dette er det materialet som ligner mest på egen tann. Vi preparerer tannen og tar avtrykk. Tanntekniker lager så porselensinnlegget. Dette limes så fast til tannen.

Skallfasetter, også kalt laminater, er meget tynne porselenserstatninger, som limes på tennene. Dette er en ren estetisk erstatning på fortenner som er skadet, eller har unormal form eller farge, som ikke er tilfredsstillende for pasienten. Skallfasetter har god holdbarhet.

Tannproteser også kalt «gebiss», er heldekkende proteser for tannløse kjever eller delproteser for kjever med en, eller helst flere, manglende tenner.

Helproteser lages og tilpasses i akryl. Dette er et samarbeid mellom pasient, tannlege og tanntekniker. Delproteser kan lages i ren akryl eller i kombinasjon metall og akryl.

Tannkjøttbetennelse er en bakteriell sykdom som angriper tenners festeapparat. Dette kan noen ganger utvikles over tid uten smerter og symptomer. Men det finnes også varianter som kan ha et meget raskt forløp. Sykdommen medfører at tenner kan løsne.

Tannkjøttbetennelse kan ha flere årsaker som bakteriebelegg og tannstein, røyking, diabetes, immunsykdom og arv.

Er sykdommen alvorlig nok, må vi gjøre en mer omfattende behandling. Dette innebærer en mer grundig fjerning av tannstein, samt en tett instruksjon og oppfølging av daglige rengjøringsrutiner. Av og til kan det også være nødvendig med kirurgiske inngrep for å lettere få adkomst til områder med tannstein. Deler av behandlingen kan være finansiert gjennom NAV. Snakk med oss om dette eller se helfo.no.

Betennelse og infeksjon i tannroten blir behandlet ved at vi fjerner vev som er betent og infisert. Rotkanalene blir behandlet med bakteriedrepende midler i en periode før de tettes.

Pasienter med smerter i kjevemuskulatur, kan ofte ha nytte av bittskinne i hard akryl. Dette er en individuelt tilpasset skinne som pasienten normalt bruker om natten. Kan også brukes av pasienter som gnisser tenner.

Pasienter med diagnostisert «kjeveleddsdysfunskjon», eller smerter i kjevemuskulatur, har refusjonsrettigheter hos HELFO.

Blekingen er basert på bleking hjemme med en individuell tilpasset blekeskinne. De fleste bruker denne om natten i ca en uke.

Implantat er en titanskrue som erstatter en manglende tann. På implantater kan en sette på kroner, broer eller proteser.

Estetisk behandling av tenner tar sikte på å endre ditt smil og dine tenner til å se penere ut. Med de mest moderne materialene og teknikkene kan vi gjøre små og store endringer. Farge, størrelse, form på tannen, og tannbue kan endres.

Det er ikke alltid det kreves dyre og omfattende behandlinger for et penere smil!
Andre ganger kreves eller ønskes større endringer og da har vi store muligheter ved å bruke fasetter/laminat. Alle skal ikke se like ut synes vi. Hos oss er det viktig å ta vare på din egen personligheten og særtrekk.

Fasett kan sammenlignes med en «løsnegl» i porselen som limes utenpå tannen. Fasetter har vanligvis lang levetid.

BESTILL TIME

Ring oss på telefon 69 20 54 10 eller klikk her for i bestille